Vloggar? Inget för mig.


Daniel Chai, Fjortis?


Eurovision! Hela storyn.

Part 1!



Part 2!

En söndagsdag!


Daniels bästa program!


Min MSN: [email protected]
Min e-mail: [email protected]
Låt mig höra vad ni tycker!
Tack!

Eurovision!

Gårdagens eurovision måste ha varit den bästa någonsin för mig. Bästa partnern och den bästa publiken.
Jag skall lägga upp hela dagen i detalj för er alla inom en snar framtid men tills dess vill jag tacka alla som kom och tittade, det hade inte gått utan er!

Tack till:
Malin Asplund
Madeleine Olsson
Moa Granström
Linn Moberg
Emelie Hermansson
Sofia Samuelsson
Louise Withalisson
Sofie Pettersson
Frida Lindstedth
William Wessling
Elin Ericsson
Anton Skoglund
Alex Attabipour
Andre Uppman
Oscar Wilhelmsson
Jakob Flygar
ANTE FORSGREN!

Ni är bäst och two worlds skulle aldrig ha blivit av utan er.
Extra tack till Lousie Withalisson som lade upp vår video på youtube väldigt fort.



Min första detention.

Som många av ser säkert redan vet så fick jag min första kvarsittning idag för att jag så att säga "skolkade" från vad lärarna kallade för en "gympalektion".

Så här gick det till:

Man kommer till skolan med en normal iställning om att det är prov, sätter sig ned och gör det. Provet var tröttande som alla andra men inte alldeles för farligt. Man blir klar efter 100 min då man har lyckats genföra hela provet genom lite stress och sådant. Så fort man kommer ut börjar förvirringen. Ingen har någon aning längre. Idrott eller inte? Vad är det som gäller nu?

Vi fick inte svar på det på ett tag, folket strödde runt i skolan ett tag, Jesper och co. tog en tur ned till stan medans resten samlades i CP rummet för att ta reda på vad som gällde. Där fick vi eventuellt reda på att CP2 skulle vara vikarie och vid den tiden hade redan runt 40 minuter gått av lektionen. Inte nog med det så var planeringen följande: Gå dit, ta närvarokoll, gå tillbaka.

Lång väg dit, snöstorm, slask, vid och kallt. Inte dröm vädret och verkligen inte det ideala valet efter ett 100 minuters långt prov. Allt kändes dock som ett stort skämt, ärligt talat misstänker jag att CP2 gillar att jävlas med folk. Så majoriteten var redan på väg när jag började bli lite småsur på denna grej och deras patetiska idé om att inte göra något alls. Jag valde att inte vara en del av deras lek utan jag gick raka vägen till CP1 och började lägga ut mina argument om varför denna så kallade lektion var så grymt onödig.
Mina argument handlade mycket om detta:

Tid (Vi hade inte mycket tid att göra NÅGOT alls.)
Väder (Gå fram och tillbaka genom en slaskig snöstorm? Nej tack!)
Vad skall man kunna hitta på? (30 min? Goot luck)
Ingen har kläder med sig. (Jadu, what now?)
Gå fram och tillbaka genom storm för att ta attendance? Attendace kan man lika gärna ta i CP rummet.

Hans motargument:
Man kan tydligen visst göra saker utan gympakläder och på en halvtimme. (Handboll, Basket och Innebandy...  ööh okej?)
Man får motion av att gå. (Oh ja, att dra sina genomblöta skor genom 2dm tjock snö måste ju ge bra motion om inte mer.)

Den diskussionen slutade med att mina kära klasskamrater kom tillbaka en halvtimme efter att diskussionen hade börjat, genomblöta och med tråkiga uttryck på ansiktena. Med andra ord, min poäng bevisad. Klassen hade gått, tagit en närvarokoll och gått tillbaka. Allt CP1 hade sagt om att man VISST kunde göra saker blev tydligen bara trams då inget hände ändå.

DOCK, även om jag nu kan tycka att jag inte gjorde helt fel i att gå och argumentera för min sak istället för att dra mig genom snöovädret är det ändå skolan som styr mig och bestämmer. Därför kunde jag inte undgå att få en kvarsittning nästa fredag. Jag vet ärligt talat om det är värt att bråka om den ens då den förra revolten blev 10 delar.

Mr. McCarthy blev förbannad på mig idag, och jag blev lite förbannad tillbaka.





Manboy'd.

Under Melodifestivalen var det en speciell låt som togs till mitt hjärta och jag vet att samma sak gällde många andra, även om de nu känner en benägenhet att neka till det och förlöjliga låten. Den hette Manboy och var sjungen av Eric Saade som ju nu faktiskt kunde ha varit lite mer attraktiv men det spelar ingen roll. Det viktiga är att låten tydligen uppfattades som "homosexuell" för ett gäng personer och därför börjades folk som gillade låten kallas för homo fram och tillbaka.

Eftersom att jag nu skall försöka vara den personen som gillar att vara utanför majoriteten så inte bara sjunger jag låten under lektionerna utan jag även hittar på roliga saker för att stärka min bild som Manboy-fanboy. Jag har börjat med ett nytt ord som jag använder i stället för ord i stil som "dissen!" eller "dissad!". Jag säger istället "Manboy'd!". Då det kommer ett scenario då jag lyckas förlöjliga någon kommer jag alltid att säga Manboy'd istället för dissen!

Det finns olika sätt man kan använda ordet på, t.ex:

"You just got Manboy'd!"
"Super Manboy'd!"
"Dude, that's so Manboy'd!"
"Are you Manboy'd or what?"

Sedan finns det ju självklart fler sätt att änvända ordet på men listan skulle bli lång ifall jag nämnde alla.
Så jag började använda denna fras i skolan för att se hur folk skulle reagera... Det var inte uppskattat. Kan inte räkna antalet gånger jag blev kallad bög eller tönt. Jag försökte övertala emelie till att också börja säga det genom att säga att man blev hipp av att säga det, dock så gick hon inte på det.

Jag står ändå fast vid att Manboy'd kommer att bli något som blir hippt med tiden. Ni kanske inte ser det just nu men jag skall revolutionera världen med denna fras. Vänta ni bara.

Påsk? Nej, tack!

Då var det efterlängtade påsklovet över och folket blir tvingade tillbaka till skolan. I ärlighetens namn tycker jag faktiskt att det är grymt trevligt att vara tillbaka till skolan där allt händer.

Självklart var inte alla lika fantaskist glada som mig men de gjorde sitt bästa.. Tror jag.

MÅNDAG 12 APRIL 2010!

Klockan sju på morgonen känner man hur man inte är redo att gå tillbaka till sin gamla rutin igen där man går upp tidigt och lägger sig sent. Jag kan aldrig heller låta bli att trycka på snooze knappen och ligga kvar i sängen tills föräldrarna kommer och skriker en upp ur sängen, det är inte trevligt men det måste göras. Så upp kommer man och in i duschen skall man innan man sätter sig vid frukostbordet. På sistonde har jag också börjat ta den senare bussen ifrån Sandviken äver fast det betyder att jag måste gå en bit för att komma till busshållsplasen men då slipper jag sitta i skolan som ett fån i en halvtimme vilket alltid är positivt!

Så jag går ned mot resecentrum med Taylor Swift i hörlurarna och galet mycket skolböcker som jag inte har rört under lovet i väskan med solen i ögonen. Grymt vackert väder vilket jag alltid tar som ett extremt gott tecken och även om det inte är så super varmt just nu så finns det ändå anledning att uppskatta solen. Att gå till resecentrum tar ungefär tjugo minuter så det gäller att var ute i tid, alltså sista sekund!

Jag kommer till resecentrum och ser Paola tillsammans med Sofia sittandes på en bänk, sedan ser jag Malin på en annan. Först blir jag grymt förvånad över att Malin inte sitter tillsammans med resten av Sandvikarna men jag svarar snabbt på min egna fråga att Malin inte alltid är den mest sociala typen.
VÄGSKÄL! Nu har jag ett val och jag är osäker på vad jag skall välja dock slutar det med att jag sätter mig med Paola och Sofia då jag antog att Malin inte skulle prata så mycket med mig ändå även om jag satte mig med henne.

Så jag sätter mig med Paola och Sofia, hälsar och slänger in någon kommertar till vad de pratar om men jag kan inte hjälpa att vara lite frånvarande ändå. Varför kan jag inte ge svar på men det var något som drog mitt medvetande någon annanstans. Jag märker inte ens när bussen kommer utan Paola blev tvungen att säga till mig att bussen hade kommit innan jag lyckades reagera. Jag stannar framför Malin i bussen och kallar henne för en osocial jävel innan jag fortsätter längre bak i bussen.

Jag får höra att Paola har äntligen fått MSN på bussen och självklart blir jag super taggad på att få hennes MSN, dock lyckas hon fråga mig före och jag ger henne min. Efter det så var den resterande bussresan en rad av konversationer som jag inte satte mig in i alldeles för mycketdå jag som sagt, var väldigt frånvarande. När vi äntligen kunde hoppa av lades det märke till att Malin inte gjorde det utan hon hade planer på att åka vidare mot den sista hållplatsen. Som vanligt då börjar snillet där uppe jobba och försöker hitta en förklaring till varför. I slutändan antar jag bara att hon skall hem till Emelie först innan hon går till skolan.

Som vanligt när man kommer in till skolan och går upp för tappan så ser man klassen stå eller sitta vid bäkarna vid fönstret, man kan ärligt talat se alla vid fönstrena när man går förbi skolan, det är lite småläskigt ibland faktiskt. Jag drar någon kommentar om Chaismen för konstighetens skull när jag går förbi med mitt skåp i sikte.

Jag drar fram mina NO saker då NO är vår första lektion, stänger skåpet och går mot klassen igen. Jakob, Oscar, Ante och Elin var redan där, då räknar jag bara de som är en del av "mitt" gäng, jag ställer mig med de ett tag medans vår klasskula samlas ihop och blir större.

NU BLIRE PAUS!

LAN!

Då var det ju lov igen och det blir inget riktigt lov om man inte är lite oansvarig och sitter uppe lite extra länge om nätterna. Därför har gänget hittat det prefekta sättet att spendera lovet på nämligen att man åker hem till någon stackare med stora väskor som innehåller datorer och slår sig ner där en natt, skriker, hoppar och supar cola. Det finns inte mycket saker som är bättre än att göra det på ett lov och inget lov blir rätt utan det.

Nu finns det säkert folk där ute som tycker att det låter otroligt nördigt och tråkigt, jag kan självklart hålla med lite grann men inte alls mycket. Det är något som måste göras varje lov, ungefär som en tradition, fast på varenda lov.

Tandläkaren.

Nej tyvärr, jag kan inte hålla med er som inte gillar tandläkaren! Det finns ju inte mycket bättre än att få se till att tandvärken håller sig borta, plus att det inte kostar något eftersom att vi bor i sverige.

Missförstå mig inte, jag gillar inte sverige bättre för det. Men poängen är att tandläkaren är bra för er!

Fenixfågeln? Ifall ni vill se det så!

UR ASKAN ÅTERFÖDS DEN!

Jo, bloggen alltså, hade tänkt att börja blogga igen om allmäna saker i livet då jag insåg att det faktiskt var ganska kul när jag bloggade på riktigt. Det som hände var att jag tittade igenom min gamla blogg, alltså denna blogg och insåg att  det faktiskt var riktigt kul att läsa. Så jag bestämde mig för att det kanske skulle vara kul att börja igen.

Låt mig veta vad ni tycker och skriv gärna vad ni vill att jag skall skriva om så att jag vet. En sak som jag vill veta om är vad ni tycker om de extremt långa inläggen som en gång i tiden lades upp. Uppskattat eller ej?

Personligen ser jag fram emot att få börja göra lite produktiva saker igen. Vi får se hur det går helt enkelt.

RSS 2.0