Ny start!

Jadå! Jag lovade att jag skulle börja skirva seriöst idag så nu skall ni få läsa. Jag skall ta er igenom min dag helt enkelt och jag vet att det kommer att bli mycket intressant för er att läsa.

14/4-09

Det är tisdag vilket betyder att jag börjar samma tid som alltid. Just det, tillbaka till skolan nu när påsklovet är över. Om jag skall vara helt ärlig så tycker jag att det är skönt att vara tillbaka. Det finns ju folk som man har saknat, inga namn nämnda.

Så man börjar sin dag med sin vanliga morgonrutin med en dusch. Efter det är man iväg till bussen vilket kommer några minuter sent. Inga problem eftersom jag ändå måste vänta 10 min på nästa buss ändå. Jag kommer fram till resecentrum och där står Sigrid coh lyssnar på sin musik. Jag ställer mig bredvid henne utan att säga ett ord och hon märker inget förrän efter en stund då hon vänder sig om och blir lite förvånad och säger något i stil med "oj, jag märkte dig inte". Sedan kommer hennes nya tjej kompis så jag fick ta och lämna de ensamma...
På bussen sitter man och filosoferar lite innan man börjar läsa sin bok, jag gick förbi Bokia under påsklovet och köpte en bok som heter "Simplify your life", titeln säger allt. Sedan kom man ju till skolan

Efter att man har gått upp för trapporna och går mot sitt skåp ser man Ante, Philip och Jakob så där och så fort de ser en säger Ante glatt och engagerat, "Nu kommer Danne!". Så jag hälsar och hämtar det jag skall ha till matten från mitt skåp. Inte långt efter kommer Linn, dock ensam vilket var lite synd. Jag ville stå vid skåpen och vänta på att min dag skulle gå upp, vilket den gör Tisdagar, Onsdagar och Torsdagar vid ungefär 08.35 tiden på morgonen. Men jag fick gå med på att gå till Student Hall, väl där kom resten av gänget en efter en och till slut var vi nästan hela gruppen när klockan hade slagit 08.35 och min dag hade börjat gå upp så gick vi till matterummet.

Mr. Hedgepeth hade klippt sig och ser nu ut som en pojke. Vi började med geometri, Quadnågot och hur man räkar area och perimeter på olika fyrkanter. Det var väl någolunda intressant, han gjorde det hela i Power Point, inte en färdig presentation utan han gjorde en presentation medans han berättade. Jag fick sitta bredvid Ante och under lektionens gång blev jag övertalad att börja spela wow igen. Lektionen avslutade med att folk fick kolla på sina prov om de ville och resten fick gå. Även om jag vet att ni vill veta kommer jag inte säga vad jag fick. (Hån)

Efter matten var det dags för svenska. Tydligen skulle vi börja med något kallat "Tema vecka" där vi ska snacka om tånårssaker. Men det kändes skönt att få snacka om sådanna saker istället för att jobba om jag skall vara helt ärlig. Så var första uppgift var att vi skulle delas upp i 7 grupper, 3 killgrupper och 4 tjejgrupper. När vi var i grupperna skulle killgrupperna skriva ned först, hur man tror att man skall vara för att bli kompis med tjerer och hur tjejer borde vara för att men själv skall gilla de. Jag kommer inte att berätta allt som skrevs ned för det skulle jag inte orka men jag kan skriva en kort sammanfattning om det vi gick igenom.
Alla skall vara snälla för att man skall gilla de, det borde vara självklart. Vi killar har mycket att lära. Tjejerna har MYCKET högre krav på oss killar än vad vi killar har på tjejerna.
Det var en ganska komisk lektion.

Dags för engelska PROV!!!
Japp ni läste rätt, ett någolunda oförberett prov, idag vad det läsförståelse som var på menyn. Så vi fick sitta i par, två per bord med en stor bräda emellan så att ingen kan fuska. Ms. McGowne gick igenom lite hur vi skulle skriva och skämtade lite, vi fick en blank sida att rita på sedan om vi ville. Självklart skulle den sidan inte utnyttjas av mig för att jag ville jävlas.
Provet gick som väntat gallant, jag kan inte lova att jag får S+ som vanligt men det gick bra. Vid lektionens slut fick man gå om man var klar, William satt dock kvar av okänd anledning och läste så jag satte mig vid hans bord där Ante suttit tidigare. Det vara bara jag, William, Alex och Jennifer förutom Ms. McGowne som satt kvar. Vi stack sedan till lunch när William läst klart.

Det var makaroner med falukorv idag, inte helt fel. Men jag blev tvungen att ta den minde goda ketchupen som fick ta och duga. Det var olika samtalsämnen vid bordet, dataspel för det mesta, lite nagg här och där. Det var den trevlig stämning som alltid.

SO då.
Vi stod i kö utanför rummet och snackade, jag gjorde planeringar inför min nya start på wow.
Sedan kom Ms. Viklund, finns det upp så finns det ned.
"Tema veckan" igen då. Denna lektions titel var "Grupptryck".
Vi i grupper igen skulle skriva en kort pjäs där en blir utsatt för grupptryck och säger ifrån.
Jag, Oscar, Jakob och André var i en grupp och vi bestämde oss för att wow skulle vara ämnet. Eftersom att de övertalade mig tidigare idag att jag skulle börja igen så tyckte vi att det verkade passande.
Dock distraherade vi oss själva då och då genom att börja snacka om wow så vår pjäs blev fjasko, men men.
Det var en intressant lektion och William, Ante, Anton och Philip gjorde ett mycket bra jobb med sin pjäs, den innehöll komik och seriöshet samtidigt. Det var vackert.

Bläh, nedpunkten på dagen. Om nedpunkt är ett ord så är det synonym till bildlektion. Nåja, jag kan ju inte säga att jag super hatar det, det är bara den tråkigaste lektionen.
Denna lektion vad en ganska slapp en, i alla fall i mina ögon. Vi fick tillbaka läxor och gamla arbeten som vi fick limma in i vår röda bok som vi använder under bilden. Sedan var det dags att börja på det stora arbetet, stora affischer eller 3D modeller av läskburkar eller kartonger av något slag. Jag började på en affisch, mest för att jag inte orkar med en 3D modell, Malin och Emelie ville göra en också så det blir nog bra att jag gör en affisch.
Jag diskuterade lite också om vilken klass jag skulle vara på wow med olika personer. Jag bestämde mig för att vara paladin och André gick med på att vara warrior.

Efter det slutade vi, André fick skjuss hem, jag, William, Ante, Jakob och Anton gick ned på stan där jag tar bussen ifrån.
På vägen pratade jag, William och Jakob mest om wow, Anton lyssnade på musik så Ante, som inte spelar wow blev lite sur på oss. Nåja, han kommer över det...
Väl nere på stan gick jag in på EB och köpte ett Gamecard till wow.
Tog sedan min dagliga 20 minuters bussresa hem där jag läser Twilight. Underbart.

Och nu sitter jag här. Detta var min TisDAG. Jag ser fram emot min kväll där jag skall sitta och spela wow hela tiden.

Kommentarer
Postat av: linn

Hur orkar du skriva så mkt? :o

Varför synd om mig ensam? x) Det gör väl inget, väntar ju på mina tjejor..

Glöm ej min blogg, kommentera ;)

2009-04-14 @ 19:59:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0