Eurovision, here i come!

Okej så det är dags för andra dagen för denna nya intressanta blogg. Självklart vet jag att många vill jag jag skriver mer men det kan vara lite svårt att skriva mer än vad som händer under mig dag.
En sak till, ni som läser och faktiskt är med på min lista och inte är nöjd med sin beskrivning kan ge mig ett rop så kan jag nog ändra det.
Dåså dags till min väldigt intressanta dag.

15/4-09

ONSHDAGH!!
Dagen med mentor time, hemkunskap och franska! Det är en ganska unik dag i mitt schema om jag får säga det själv.

Man startar morgonen som vanligt, man sätter klockan på 6.20 och sedan när den ringer sätter men den på snooze tills föräldrarna kommer och väcker en. Upp ur sängen, ned med frukost i magen, borsta tänder och sedan var man iväg till bussen typ 5 minuter sen. Man skyndar sig ned till busshållsplatsen bara för att inse att man missat den. Nåja jag kan inte säga att jag blev förvånad. Men men, man drar igång MP4an, sätter den på play all och så sätter man av till resecentrum där jag vanligtvis byter buss.
Jag kommer i tid med god tid kvar och när man staplar på bussen sitter Sigrid där med sin tjejkompis, Fanny var också där men det märkte jag ej föränn senare.
Vid mossvägen gick Lina på men hon satte sig brevid Fanny så jag fick sitta själv med min musik och mina filosofiska tankar igen.

Väl framme vid skolan går man de eviga trapporna och går mot skåpen där man får ett varmt välkomnande av Louise. Virginia står där också, henne går jag fram till och kaxar upp mig med, hon blev lite sur men det var tevligt.
Vi hade en matteläxa som vi inte hade gjort klart så jag föreslog till Oscar, André och Philip att vi skulle gå och göra den, vi gjorde det första, vi hann inte med det andra. Matten var för komplicerad för att mitt sovande jag skulle fatta. Som ni alla vet så använder jag bara en tusendel av min smarthet utanför mitt hem för att inte dra till mig för mycket uppmärksamhet. Så det blev lite för lite för dagens läxa.

Matte tajm, utan färdig läxa. Vi fick en uppvärmnings uppgift som vi skulle göra medans Mr. Hedgepeth kollade efter läxor. Jag fick helt enkelt svara ärligt, vilket var en ny upplevelse. Uppgiften visade sig vara inkorrekt så vi kunde helt enkelt inte hitta ett svar till det så det blev inte så bra. istället fick vi en lång förklaring om hur man konverterar och sedan gick vi in på cirklar vilket var intressant. Pi och sånt. Mycket intressant som sagt. Mr. Hedgepeth visade också en film som han hade gjort där han intervjuade elver och frågan var: "Vad är pi" och så fick folk svara. Det var komiskt.

Efter det var det dags för NO eller egentligen, eftersom NO är en del av "Tema veckan" så skall vi ha tonårs lektioner istället för det också.
Ms. Jansson och Ms. Sander var lärarna för denna laktion. Ms. Jansson är skolskörterskan förresten.
Dagens rubrik var "Sex och Samlevnad". Våran första uppgift var att vi skulle skriva ett ord var åp två lappar, ordet skulle representera det första vi tänkte på när vi hörde, först "Samlevnad" och sedan "Sex". På det första svarade jag hjärta av någon anledning och på det andra svarade jag helt enkelt sex, på ordet "sex" hade många skrvit några konsiga saker så det blev lite småfnitter från alla håll.
Efter det gick vi in på könsjukdomar, exempel som alla borde veta, HIV/AIDS.
Andra sjukdomar som vi gick in på var ju: Herpes, Klamydia och några fler, jag kommre inte ihår alla.
Det var väl någolunda intressant.
Efter det snackade vi om det där vad det nu heter saker som man använder för att skydda sin mot könsjukdomar.
Det mest effektiva var tydligen helt uppenbart kondom. Så vi fick en varsin kondom som vi skulle experimentera med.
Ni kanske kan tänka er själva att det blev lite rörigt i rummet. Kondomer är ganska konstiga.
Fakta: Enligt Sagara Souske kan en kondom rymma en helt liter vatten. Enligt lärarna kan en kondom rumma 19 liter luft.

Dagz fowr mentor time, eller egentligen SO lektion som det blev idag.
Vi kom till mentor timen, jag och Ante var super taggade på att träna på våran eurovision sång. Fast vår glädje blev kort, Ms. Everlönn berättade att vi skulle gå över till Ms. Viklunds för att ha en SO lektion. Så vi gick till SO rummet där Ms. Viklund säger att vi skall vara i svenska rummet, så dår går vi dit istället. Som sagt tidigare håller vi ju på med "Tema vecka" och efter som att måndagen gick bort betydde det att vi skulle ha fått en lektion mindre i vanliga fall så vi fick ta igen den på vår mentor time. Jag blev lite besviken om jag skall vara ärlig för jag ville ju träna. Nåväl, idag var titeln "Värderingar" altså: Djupa åsikter hos en person som inte ändras väldigt lätt.
Vi fick göra hörnövningen eller vad det hette, där läraren säger en fråga och sedan ger alternativ och man skall ställa sig vid ett av alternativen, sedan skall man argumentera för sin åsikt.
Jag kommer inte att gå inte mycket djupare i det, delvis för att jag inte minns så bra och delvis för att jag inte orkar. Men jag kan berätta för er att jag var bäst, som vanlig.

Lunch.
På vägen till matsalen började Madeleine gapskratta för en speciell anledning och de blev lite komiskt det hela.
Fisk och mos idag eller så fanns det också wok eller falukorv att välja på. Tydligen har det börjat bli brist på ketchup i matsalen. Mikaela hälsade vid salladsbordet. Jag introducerade också min nya raggningsteknik för mina kamrater. Den funkar som så att man frågar en flicka hur mycket klockan är. Jag skall ge er ett exempel:

"Hejsan, du råkar inte veta hur mycket klockan är?" Säger pojken.
"Den är tjugo över tolv" säger flickan.
"Oj, är den redan så mycket? ..."

Vid ... kan du sätta in en början på en konversation och vips så patar du med någon. Jag demonstrerade också några tekniker för mina kamrater, först skulle jag demonstrera en vanlig replik, tagen från friends Joey så klart.
Så jag gick och satte mig vid Linns gängs bord och sa till Frida: How you doin'.
Jag fick inget svar men det var kul i alla fall.
Sedan skulle jag demonstrera på Madeleine mina repliker. Så jag satte mig vid hennes bord och sa mitt "Vad är klockan?". Hon sa fel på klockan så det gick åt pipsvängen.

Efter lunch var det dags för franska. Vid normala omständigheter skulle jag skrika "Nej" högt ut men eftersom att jag nu tränar inför uttagningen för eurovision så är det faktiskt ganska kul.
Mina kamrater fick till uppgift att göra en teater medans jag fick gå iväg och träna.
Träningen gick bra faktiskt, vi lyckades få den helt rätt ett par gånger och mot slutet kom gänget och lyssnade lite.
Vi fick ganska bra kritik från de så det känndes ju lite bättre efter det.

Hemkunskap och städning. Idag skulle vi lära oss om att tvätta kläder och att städa. Vi fick börja med att se en film, en hemsk film. Sedan fick vi göra några övningar innan jag, Ante och Alex gick på uttagning till eurovision.

Jag vill bara göra detta kortfattat eftersom att jag måste ta en paus från skrivandet.

Ni vet ju att jag inte gillar att skryta men jag måste ju bara säga det den här gången, vi var fantastiska, inte perfekta men fantastiska. Det var väldigt bra och vi får se hur det gick imorgon.

Till dess, ha det bra.

Kommentarer
Postat av: Tomtenisse

orkade inte läsa allt, men ganska bra var det väl ;)

Läsa min blogg också? (a) Kommentera tomten :D

2009-04-16 @ 14:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0